Un cuplu monden pus faţã in faţã cu acuzaţii publice de adulter aduse soţiei – acesta este subiectul celui mai nou roman semnat de Bogdan Teodorescu, „Libertate”.  Acţiunea romanului este plasatã în prezentul imediat, in atmosfera unui Bucureşti contemporan.

Personajele sunt incitante şi par scoase din paginile tabloidelor sau revistelor cu coperţi lucioase. Ea, doctoriţã de succes, proprietarã a unui cãmin de lux pentru bãtrâni cu mulţi bani. El, chirurg faimos, venit dintr-o familie de medici foarte influentã. Un copil reuşit. O casã splendidã. Un grup de prieteni vechi, bine aranjaţi în viaţã.

Tot acest peisaj este tulburat de un eveniment-şoc, care antreneazã mai multe dezvãluiri spectaculoase: bani ascunşi în Panama de personaje care sunt altcineva decât par, 27 de potenţiali amanţi, interceptãri, planurile suspecte ale unei vedete TV în declin, secretele unui romancier în plină ascensiune, toate culminând cu un deznodământ absolut provocator.

„Aici avem toate datele pentru o carte de succes: acţiune palpitantã, suspans, personaje puternice care-şi prezintã hotãrâte punctele de vedere, ironie şi un final neaşteptat. Dar este mai mult decât o naraţiune antrenantã”, spune criticul literar
Horia Gârbea.

„Existã un plan de profunzime tulburãtor, o privire în abisul unei societãţi întocmite greşit, imprevizibilã, capabilã sã distrugã vieţi cu un cinism absolut. Un strat social, destinat aparent succesului, relaxat şi superficial, trãieşte, fãrã s-o ştie sau ignorând pericolul, pe muchia prãpastiei. LIBERTATE este unul dintre cele mai bune, dar şi unul dintre cele mai neliniştitoare romane despre dilemele şi riscurile existenţei noastre fragile”.

http://www.b365.ro/