IMG_4412_BWB - Copy

Născut în 1963 într-o familie de intelectuali români – tatăl său, eminent profesor de limbă și literatură română – probabil cel care i-a deschis gustul pentru literatură și pentru actul scrierii – descoperă încă din copilărie „prețul” supraviețuirii în comunism, atunci când află că nu are voie să iasă din țară pentru că are rude în America.

Deși îndreptat mai mult către aplicații științifice, scrie poezie și este laureat, în 1982, al premiului de debut oferit de Editura Albatros. Dar volumele sale nu apar până după 1989.

Absolvent al Universității de Construcții din București, tânărul inginer Bogdan Teodorescu își urmează pasiunea și lucrează ca jurnalist în trustul Tinerama. Foarte rapid accede la poziția de director general.

Între 1996 și 1997, este numit Secretar de Stat, Ministrul interimar în departamentul Informațiilor Publice, funcție ce îi va aduce experiența necesară scrierii romanului politic Spada.

Iși continuă studiile absolvind Colegiul Național de Apărare în 2000 și susține doctoratul în comunicare în 2006.

Specialist în marketing politic și electoral, îmbrățișează cariera universitară la Școala Națională de Științe Politice și Administrative din București.

Este fondator și președinte de onoare al Fundației Multimedia pentru democrație locală (înființată în mai 1995)

Este membru al Asociației Internaționale a Consultanților Politici (IAPC) și a Asociației Europene a Consultanților Politici (EAPC) din 2001.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2004.

Este autor și coautor a 17 volume, a publicat peste 1500 articole în presă și a realizat peste 750 de emisiuni de radio și televiziune.

Este tradus in Franța și Spania.