O carte pe care nu ar trebui sa o lasati necitita in aceasta primavara este „Libertate” scrisa de Bogdan Teodorescu si aparuta la editura Cartea Romaneasca.

Povestea se petrece in Romania zilelor noastre, iar printre personajele principale se afla o doctorita, femeie de succes care este si proprietara unui azil de lux, pentru batranii bogati. Aceasta este casatorita, iar sotul ei este de asemenea un chirurg faimos care provine dintr-o familie ilustra de medici.

Au o casa frumoasa si un copil reusit. Cercul lor de prieteni este format tot din oameni de succes, toti unul si uni, peersoanecare au reusit sa isi croiasca vieti frumoase.

Totul este perfect si acest paradis pare proiectat sa reziste pana la adanci batraneti. Doar ca familia are parte de un soc, iar din acest moment pozite sociala, avere, prieteni, relatii – totul dispare. Eroii se trezesc singuri in fata unei lumi reale cu care nu mai aveau de mult nici o legatura .

In fata acestei situatii noi nu simt decat frica, neincredere, vinovatie, abuz si tacere. Vor mai rezista ei impreuna in aceasta situatie? Si chiar daca ar rezista vor mai reusi ei sa isi revina si sa se intoarca la viata pe care au avut-o inainte? Va las sa aflati singuri cand veti citi romanul. Iar daca veti incepe o astfel de lectura nu va fi greu sa o duceti pana la capat pentru ca autorul a folosit toate ingredientele care fac cititorul sa traiasca alaturi de eroii din romane: actiune, suspans, personaje puternice, replici pline de ironie. Si mai presus de toate un final neasteptat. Eu nu va mai spun decat atat: nu veti lasa cartea din mana pana cand nu veti intoarce si ultima pagina.

Sabina Lapadatescu, Radio Romania Bucuresti (bucurestifm.ro)