“LIBERTATE este unul dintre cele mai bune, dar şi unul dintre cele mai neliniştitoare romane despre dilemele şi riscurile existenţei noastre fragile” (Horia Gârbea, critic literar)

Luna mai aduce apariţia, la Editura Cartea Româneasca, a unui nou roman semnat Bogdan Teodorescu – LIBERTATE. Subiectul este plasat în actualitatea imediatã, in atmosfera unui Bucureşti contemporan, iar personajele dinamic conturate se disting din ţesãtura intrigantã a unui thriller modern, care ghideazã cititorul între repere familiare şi îl incitã sã le reinterpreteze.

Bucureşti. România. Secolul XXI. Ea, doctoriţã de succes, proprietarã a unui cãmin de lux pentru bãtrâni cu mulţi bani. El, chirurg faimos, venit dintr-o familie de medici foarte influentã. Un copil reuşit. O casã splendidã. Un grup de prieteni vechi, bine aranjaţi în viaţã. O existenţã proiectatã sã funcţioneze perfect pânã la adânci bãtrâneţi. Doar cã, de nicãieri, apare un şoc. Si totul se rupe – familie, prieteni, avere, poziţie socialã, relaţii, siguranţã -, iar personajele se trezesc singure în faţa unei lumi cu care nu mai au nicio legãturã, lumea realã – fricã, neîncredere, vinovãţie, abuz, tãcere.

Romanul este o cursă nebună printre oglinzi ce reflectă diferite faţete ale aceleiaşi realităţi, cu intrigi complicate în peisajul monden bucureştean, bani ascunşi în Panama de personaje care sunt altcineva decât par, 27 de potenţiali amanţi, o vedetă TV în declin, un romancier în plină ascensiune şi un labirint de suspiciuni în care personajele se adâncesc, spre un deznodământ absolut provocator.

“Aici avem toate datele pentru o carte de succes: acţiune palpitantã, suspans, personaje puternice care-şi prezintã hotãrâte punctele de vedere, ironie şi un final neaşteptat. Dar este mai mult decât o naraţiune antrenantã. Existã un plan de profunzime tulburãtor, o privire în abisul unei societãţi întocmite greşit, imprevizibilã, capabilã sã distrugã vieţi cu un cinism absolut. Un strat social, destinat aparent succesului, relaxat şi superficial, trãieşte, fãrã s-o ştie sau ignorând pericolul, pe muchia prãpastiei. LIBERTATE este unul dintre cele mai bune, dar şi unul dintre cele mai neliniştitoare romane despre dilemele şi riscurile existenţei noastre fragile” (Horia Gârbea)

LIBERTATE – un roman despre viaţa noastră, acum şi aici.